Translate

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014


                                          BANSKO

 
 
Γενικές Πληροφορίες

     Σε ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ski στην Ευρώπη, έχει αναδειχθεί  το Bansko της Βουλγαρίας. Μια μικρή ορεινή πόλη στις πλαγιές του όρους Pirin στα 927 μ. Λόγω του μεγάλου υψομέτρου, η εποχή για ski κρατάει αρκετούς μήνες.
Το χιονοδρομικό κέντρο, που το ψηλότερο σημείο του βρίσκεται  στα 2560 μ, διαθέτει 65 χιλιόμετρα πίστες για αρχάριους και επαγγελματίες σκιέρ.

     Πέρα όμως από το ski και το χιονοδρομικό, στο Bansko μπορεί κανείς να απολαύσει την ηρεμία της φύσης και να γνωρίσει την περιοχή.

v     Υπάρχουν πάνω από 200 εστιατόρια , club και τοπικές ταβέρνες(mehana) όπου μπορείτε να γευτείτε ντόπιες λιχουδιές και να διασκεδάσετε. Μερικά παραδοσιακά πιάτα είναι ο καπαμάς και το chumlek. Είναι γευστικά αλλά και  οικονομικά αφού 1 € ισούται περίπου με 2 Βουλγάρικα lev.

v     Όμως πέρα από όλα αυτά σας δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψετε την ιστορία της περιοχής, με 150 μνημεία που μαρτυρούν την κουλτούρα και τα έθιμα των ντόπιων. Όπως το μνημείο προς τιμή του μοναχού φιλόσοφου Paisy Hilendarski (1722), που έγραψε την Ιστορία των Βουλγάρων και έθεσε τις βάσεις για την Εθνική Ανύψωση της Βουλγαρίας και την ελευθερία από τους Οθωμανούς. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το σπίτι μουσείο του Nikola Vaptsarov(1904-1942), ενός ποιητή ενάντια στον φασισμό, να δείτε την μοναδική συλλογή ποιημάτων που εκδόθηκε, το Motor songs, καθώς και το βραβείο που απονεμήθηκε στον ποιητή μεταθάνατον από την Επιτροπή Παγκόσμιας Ειρήνης.

v     Η φύση της περιοχής είναι μαγευτική. Στο Εθνικό Πάρκο του Pirin ζουν 2091 είδη ζώων, από τα οποία τα 294 είναι σπάνια, με 15 να βρίσκονται στη λίστα με τα υπό εξαφάνιση. Το πάρκο εκτείνεται στα 40356 εκτάρια και περιέχει λίμνες και ποτάμια που μπορείτε να επισκεφτείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου