Translate

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

     Γνωρίστε την Πράγα

 

    Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας, χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα. Από το 1992 το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο.
   Η Πράγα ήταν μια από τις λίγες Ευρωπαικές πόλεις που έμειναν σχετικά άθικτες κατά την διάρκεια των παγκόσμιων πολέμων. Υπάρχουν πολλά παλαιά κτίρια με
 όμορφες τοιχογραφίες. Τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Πράγας είναι η Παλαιά Πόλη, η Νέα Πόλη, ο Καθεδρικός του Αγίου Βίτου, η γέφυρα του Καρόλου, το κάστρο της Πράγας (Χρατσάνι) ή Εβραϊκή Συνοικία, το μουσείο Κάρκα και τα καφέ: Σλάβια, Εβρόπα, Ιμπέριαλ, Λούβρ.


    Αξιοθέατα  εκτός της πόλης της Πράγας είναι:
  • Το Τσέσκυ Κρούμλοβ, μια μικρή πόλη στην περιοχή της νότιας Βοημίας της Τσεχίας που είναι γνωστή για την ιστορική γοτθική αρχιτεκτονική της και το κάστρο Κρούμλοβ
  • Το κάστρο Κάρλστειν, το γοτθικό κάστρο Κάρλστειν βρίσκεται νοτιοδυτικά από την Πράγα στην κοιλάδα Μπερούνκα. Πρόκειται για το σημαντικότερο μεσαιωνικό κάστρο της Βοημίας που ιδρύθηκε το 1348 από τον Κάρολο τον Δ'.         
  • Το κάστρο Κανοπίτσε βρίσκεται νοτιοανατολικά της Πράγας. Είναι περισσότερο γνωστό σαν η τελευταία κατοικία του αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάρδου, διαδόχου των Αψβούργων.

  • Το Καρλόβυ Bάρυ, είναι μια λουτρόπολη στην δυτική Τσεχία και βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Τέλπα, κοντά στα σύνορα με την Γερμανία, και απέχει 140 χιλιόμετρα από την Πράγα. Ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα από τον αυτοκράτωρα Κάρολο τον Δ'. Η πόλη είναι γνωστή και για το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου.
Για την Πράγα πραγματοποιούνται εκδρομές όλο το χρόνο με αεροπλάνο και πούλμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου